Tukikäynnit

Tukikäynnit

Tunnetko itsesi masentuneeksi tai ahdistuneeksi? Koetko yksinäisyyttä? Onko sinulla pelkoja, traumoja tai uniongelmia? Olen valmis auttamaan. Terapiaan voi tulla kuka tahansa, myös ilman lähetettä.

Elämän muutoskohdissa on usein hyvä päästä keskustelemaan tilanteen herättämistä tunteista, ajatuksista ja mahdollisista huolista alan ammattilaisen kanssa. Voit varata neuvontakäynnin jolla autan sinua miettimään tilannettasi ja tuen ymmärtämään tarpeitasi. Käynnillä voimme sopia lyhytkestoisesta tukityöskentelystä (n. 5 kertaa) tai lyhytkestoisesta psykoterapeuttisesta työskentelystä (10-20 kertaa).

 

Työskentelen mielelläni myös vanhemmuuden ja kasvamisen kysymysten parissa. Lapset ja vanhemmat ovat siis tervetulleita vastaanotolleni. Lasten kanssa käytän tarvittaessa puheella selvittelyn ja tukemisen apuna kuvakortteja, fläpille piirtämistä ja rentoutumisharjoituksia.

 

Perheneuvolassa työskennellessäni perehdyin vuorovaikutteisen kehityspsykoterapian (DDP) menetelmiin. DDP-työskentely perustuu dr. Daniel Hughesin kehittämään, kiintymyssuhdeteoriaan pohjautuvaan menetelmään. Alun perin se on kehitetty traumatisoituneille sijais- ja adoptiolapsille, jotka ovat kokeneet vakavia puutteita varhaisessa turvallisuudentunteen kehittymisessä. Lisäksi DDP soveltuu monenlaiseen perhe- ja yksilöterapeuttiseen työhön, jossa pääpaino on kiintymyssuhteiden tukemisessa.

Varsinaista DDP-terapiaa en tee mutta käytän kyseisen terapian elementtejä perheiden kanssa työskennellessäni.

 

Itse maksavien asiakkaiden kohdalla sovimme käyntihinnoista tilannekohtaisesti ennen työskentelyn alkua.

 

Lisätietoa:

 

http://www.psyli.fi/tietoa_psykologeista/mita_psykologi_tekee

 

http://mtkl.fi/tietoa-mielenterveydesta/mista-apua/

 

https://ddpnetwork.org/

 

https://thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/peruspalvelut/sosiaalipalvelut/kasvatus_ja_perheneuvonta